Formel 1

Formel 1, også kjent som F1, er den høyeste klassen av motorsport som bruker racerbiler med enkeltsete. Order formel henviser til et sett med regler som alle bilene må holde seg til.

Formel 1-sesongen består av en rekke løp kalt Grand Prix, som blir holdt på forskjellige steder i verden på baner som er spesiallagd for Formel 1. Hvert år kåres to vinnere, én blant førerne og én blant leverandørene. De nåværende vinnerne er Sebastian Vettel (fører) og Red Bull Racing (leverandør). Vettel har Red Bull Racing som leverandør.

Formel 1-biler er verdens raskeste racingbiler. De kan nå en fart på opp til 350 kilometer i timen. Løpene hørte tradisjonelt hjemme i Europa, men har nylig utvidet seg til andre kontinenter. Omtrent halvparten av løpene holdes i Europa.

Et formel 1-løp tar en hel helg. Det begynner med to øvelsesløp på fredag og lørdag. En kvalifiseringsrunde blir holdt etter øvelsesløpet på lørdag. Dette løpet bestemmer i hvilken rekkefølge førerne starter på det offisielle løpet på søndag. I kvalifiseringsrunden prøver førerne å kjøre så raskt som mulig for å sette sin egen runderekord. Runderekordene blir brukt for å bestemme rekkefølgen for det ordentlige løpet. For å kvalifisere seg for løpet må man ha en runderekord som ikke er mindre enn 107 % av den raskeste tiden.