Dyktige Formel 1-førere

Tre av de beste Formel 1-førerne i dag er Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, og Fernando Alonso. Du er sikkert kjent med disse navnene.

Det er også disse tre som rangeres høyest akkurat nå og altså har store sjanser å vinne VM-tittelen.

Lewis Hamilton er en 29 år gammel fører fra England. Han kjører for Mercedes AMG-laget. Han begynte i 2007, og satte mange rekorder samtidig som han kom på andreplass i verdensmesterskapet med kun ett poeng mindre enn vinneren, Kimi Räikkönen. I 2008 vant Hamilton verdensmesterskapet, med ett poeng mer enn Felipe Massa, mens Räikkönen kom på tredjeplass. I verdensmesterskapet i 2013 kom Hamilton på fjerdeplass.

Sebastian Vettel er en 26 år gammel fører fra Tyskland. Han kjører for Red Bull Racing-laget. Han er den nåværende verdensmesteren, og har vunnet mesterskapet fire år på rad mellom 2010 og 2013. Han er blant tidenes mest dominante og suksessfulle formel 1-førere og regnes som en av de beste i sporten. Han begynte karrieren som formel 1-fører i 2009, og kom på andreplass bak Jenson Button. I 2010 vant han sitt første verdensmesterskap, og slo Hamiltons rekord som yngste verdensmester (23 år gammel). I tillegg hjalp han Red Bull å vinne tittelen som verdensmester for leverandørene for første gang. I hele sportens 64 år gamle historie er Vettel den tredje føreren som har vunnet fire mesterskap på rad.

Fernando Alonso er en 32 år gammel fører fra Spania. Han begynte å kjøre go-kart i en alder av 3, og vant 3 mesterskap på rad mellom 1994 og 1997 i Spania, og ble verdensmester i 1996. Han begynte med formel 1 i 2001 som fører for Minardi. Neste år gikk han over til Renault. I 2005 vant han sitt første verdensmesterskap, 24 år gammel, og var på den tiden den yngste verdensmesteren. Han beholdte tittelen som verdensmester det følgende året. Han byttet ofte lag – han gikk over til McLaren i 2007, returnerte til Renault i 2008, og kjører siden 2010 for Ferrari.

Det blir spennende å se om Vettel vinner sitt femte verdensmesterskap på rad, eller om en tidligere favoritt som Alonso eller Hamilton stikker av med seieren i år.