Formula Basic

Formula Basic er en formelbilklasse som har som mål å la deltakere kjøre ordentlige racerbiler med lavest mulig kostnadnivå. Bilene som blir brukt er basert på den såkalte Formula First som ble bygget av Van Diemen.

Formula Basic begynte i 2006 som en norsk klasse. I 2007 ble klassen prøvd ut i Sverige, og siden 2008 har klassen vokst raskt. Formula Basic er altså en begynnerklasse. En av fordelene er at reglene er stabile. Andre formelklasser forandrer på reglene nesten hvert eneste år, men Formula Basic fokuserer på å holde det simpelt. På denne måten slipper deltakere å investere en haug med penger på å oppgradere bilene, og leverandørene slipper å bruke penger på å utvikle nye deler. For å holde bilene så like som mulig skal alle bilene bygges opp på samme måte, og delene må komme fra de samme leverandørene. Det er stort sett ikke tillatt å modifisere bilene etterpå.

På grunn av at det er en begynnerklasse deltar mange unge førere. Eldre førere deltar selvsagt også. Både nybegynnere og veteraner kan delta og vise frem sine ferdigheter. Mange førere går videre til større klasser, mens andre holder seg til Formula Basic på grunn av at det er relativt billig og enkelt å delta.